14 maj - Garmisch-Partenkirchen, del 2

14.05.2015 20:33

14 maj - Garmisch-Partenkirchen, del 2


Beslöt stanna i GAP en natt till, dels för att vila en ojämnt öm kropp, dels för att "bestiga" Tysklands högsta topp, Zugspitze (2962 möh). Bestiga innebär i det här fallet tre trappor, från gondolen till terassen. Före trapporna och gondolen ett kuggstångsdrivet tåg, mestadels inne i berget. Normalt går det också att åka gondol hela vägen upp men där pågick underhåll. Däruppe frisk kall vind som förde molnen i rasande fart. Ibland luckor i molntäcket. Var man då snabb kunde man få glimt av alplandskapet nedanför. Varje gång jag varit på dessa höjder dyker den korpsvarta alpkråkan (tror jag det är) upp.

Seglar i motvinden, kastar sig ner mellan klipporna, sätter sig och hittar något att äta. Vad? Garmisch-Partenkirchen är  egentligen två sammanväxta stadsdelar, Garmisch i väster och Partenkirchen i öster. Järnvägen delar. OS-stadion och hoppbackar i Partenkirchen.

I morgon tänker jag lämna Tyskland, ca 13 km återstår av de totalt ca 939 det är mellan Kiel och Griesen (sista ort i Ty). Österrike väntar och första egentliga passet, Fernpass, ska trampas. 


Harald


Kontakt

Harald Haggärde

harald.haggarde@telia.com

Mors backe 5
414 67 Göteborg

Sök på hemsidan

Bild använd under Creative Commons från Valerii9116  © 2015 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode