2 maj

04.05.2015 22:35


2 maj - Skytteföreningarnas dag

Så i alla fall i trakterna runt Hamburg. Ett imponerande långt tåg, det måste ha varit något tusental, medlemmar i lokala skytteföreningar, marscherade genom centrum. Kanske inte marscherade men gick i  takt. Infogade här och var i ledet gick blåsorkestrar. På frågan varför just 2 maj fick jag inget bra svar. Bara att den här formen är relativt ny, mindre än 10 år.

Mycket folk på stan oavsett paraden. 

Något att äta innan natten förde mig till U-Bahn St Pauli. Många andra tycktes drivna av samma tanke. Vilket folkliv! Inte var det hemmamatch på HCVs arena alldeles intill. Nej, roa sig på Reeperbahn. En kö hade i ena ändan nyblivna biljettinnehavare till en kriminalteater.  Hela gatan var en enda kö - eller två,  en åt vardera hållet.

I mitt rum råder febril aktivitet. Rumskompisarna, fyra 20-åriga damer skulle göra stan, dvs Reeperbahn. Kl 3.50 var de tilllbaka, smygande sig i säng. Snyggt. Den femte damen i rummet föreslog en kopp te i baren istället. Gymnasielärare från Hessen/ Kassel och skulle jobba ett par dagar i Hamburg. Lärare i religion och i "sömnad och stil". Logi utlovat om jag har vägarna förbi..


Kontakt

Harald Haggärde

harald.haggarde@telia.com

Mors backe 5
414 67 Göteborg

Sök på hemsidan

Bild använd under Creative Commons från Valerii9116  © 2015 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode